Galapagoseilanden heeft vliegveld dat draait op 100% duurzame energie

vliegveld galapagos

De luchthaven van de Galapagoseilanden draait volledig op duurzame energie. Hiermee zijn zij het eerste luchtveld ter wereld die 100% op duurzame energie draaien. De luchthaven had al de groene status ontvangen. De galapagoseilanden werken sinds 2008 aan het vergroenen van de eilandgroep.

Windenergie en Zonne-energie bronnen voor elektriciteitsvoorziening

Zij konden al voor 50% voorzien in de eigen energiebehoefte dankzij een windenergieproject met drie grote windturbines van 800 kilowatt. Het windenergieproject is zo uitgerust dan het het ecosysteem amper aantast. De eilanden zijn afhankelijk van het vaste land voor brandstoffen en andere producten. Maar nu kan het vliegveld in ieder geval voor 100% voorzien in de eigen energiebehoefte.

Beschermd erfgoed

Op de galapagos eiland bevindt zich flora en fauna dat zeer zeldzaam is. Vooral voor natuurbeschermers is dit dan ook een welkome komst. Zij maken naast windenergie nu ook gebruik van zonne-energie om te kunnen voorzien in de stroomvoorziening.

80% aan gerecycled materiaal gebruikt voor luchthaven

De luchthaven is voorzien van gerecycled materiaal en sinds deze week zullen er particuliere vluchten plaatsvinden. Omdat het eiland afhankelijk is van brandstoffen van het vaste land, liggen de prijzen voor diesel daardoor heel hoog. Het eiland Santa Cruz heeft succesvol projecten afgerond waar er gebruik word gemaakt van biodiesel.

Bron:Nu.nl

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: