OESO: Nederland behaalt doelen uit Energieakkoord waarschijnlijk niet

globe-duurzame energie

De OESO Europese Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling zegt dat Nederland haar doelen die zijn vastgelegd in het Energieakkoord waarschijnlijk niet gaat halen. Nederland loopt nog te ver achter met haar aandeel in duurzame energie.

Ook vind OESO dat Nederland nog harder werken moet om de uitstoot van de broeikasgassen te verlagen. Het aandeel is wel iets gedaald maar volgens de OESO nog steeds te hoog.

Staatssecretaris Dijksma van Milieu: Er is echt een noodzaak om af te komen van de fossiele brandstoffen. Dat laat dit rapport ook zien, Dat heeft een periode geëvalueerd van voor het kabinetsbeleid zoals dat nu is. Je ziet dat we inmiddels met het energieakkoord toch ambities hebben die goed zijn en doen wat er van ons gevraagd word

De Regering kijkt dus heel rooskleurig naar het rapport en de bevindingen van de OESO. Nederland is nog steeds erg afhankelijk van fossiele energie en draait nog steeds voor 90% op fossiele brandstoffen. Er word wel gemeld dat de CO2 uitstoot verminderd is, maar in Nederland is het aandeel in CO2 een stuk minder verlaagd dan dat in de andere landen gebeurd is. Er word dan wel milieubelasting geheven maar daar word in de praktijk niet genoeg mee behaald.

Nederland staat op de lijst van Duurzame energie nagenoeg onderaan, zelfs landen zoals Slovakije, Polen en Hongarije doen het beter. In 2011 behaalde Estland haar doel al, en een jaar later volgden Zweden en Bulgarije.

Bron: BNR

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: