Winter 2015 zorgt voor lagere energienota

gasverbruik 2015

Met gemiddelde temperaturen die tot 16 graden reiken mogen we spreken van een redelijk warme winter. En doordat de dagen redelijk warm zijn zet men minder snel zijn verwarming aan. 

€68 goedkoper uit met energienota

Milieu Centraal heeft al een voorspelling gedaan dat Nederlandse huishouden zo’n €68 op de energienota gaan besparen. En wanneer deze temperaturen zo blijven kunnen we zelfs €150 op de energiekosten gaan besparen.

Verbruik gas zelfde als vorige winter

In 2014 verbruikten de Nederlandse huishoudens ook al minder gas doordat het relatief laat in de winter kouder werd. En dankzij de hoge temperaturen neemt de vraag naar gas ook af, wat zo weer zorgt voor lagere gasprijzen op de energiemarkt.

Lage olieprijs beïnvloed gasprijs gunstig

De prijs voor olie ligt nu onder de 38 dollar per vat, de verwachting is dan ook dat de prijzen de komende maanden gelijk blijven. U kunt zelf ook veel doen om een maximale besparing te behalen uit het gebruik van gas. Zet de thermosstaat dan ook één graad lager en u bespaart daarmee al op uw gasverbruik.

Verbruik zo min mogelijk energie en gas

Doordat het niet echt koud is, kunt u uw was ook gerust buiten hangen en zo besparen op het gebruik van uw wasdroger. Uw voordeel ten opzichte van uw energie en gasverbruik zal hierdoor alleen maar meer oplopen.

Zoeken naar de goedkoopste energieleverancier

Wanneer u de punten hierboven genoemd blijft volgen kunt u rekenen op een lagere eindafrekening van uw energieleverancier voor het volgende jaar. Ook kunt u starten met energie vergelijken en zoeken naar de goedkoopste energieleverancier met de scherpste energietarieven.

Bron:Nu.nl

 

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: