100% windenergie voor Fujifilm

duurzaam

Sinds 1 januari draait de fabriek van Fujifilm volgens het bericht van dichtbij.nl 100% op windenergie. Er zijn  windmolens geplaatst op het terrein van de fabrikant de windmolens leveren het bedrijf 20% energie om te kunnen voorzien in de eigen energiebehoefte, de overige 80% word geleverd door energieleverancier Eneco.

Eneco levert al 5 jaar windenergie aan Fujifilm

Het windpark Anna Vosdijkpolder in Tholen voorziet sinds januari de overige 80% windenergie die Fujifilm nodig heeft om volledig afhankelijk te kunnen zijn van windenergie. Hiermee is de fabrikant één van de weinigen die kunnen zeggen dat zij voor 100% op windenergie draaien.

Alleen nog maar groene stroom voor fabrikant

Fujifilm verbruikt in de fabriek zo’n 100 gigawattuur aan elektriciteit wat te vergelijken is met het verbruik van 30.000 huishoudens. Met deze duurzame bedrijfsvoering is Fujifilm nagenoeg CO2 neutraal. In de samenwerking met Eneco is Fujifilm nu andere optie’s aan het bekijken om nog meer duurzame projecten op te kunnen zetten. Zo kijken ze naar optie’s voor het verwarmen en willen zij met een bedrijf in de buurt het gasverbruik omzetten naar biostoom.

Biomassa optie’s bekeken

Hiervoor zal biomassa verstookt worden en de stoom kan het bedrijf in plaats van gas verwarmen. De afname van Eneco’s windenergie begon al in 2011 en de capaciteit van de windenergie kon voorzien in 20% van de energiebehoefte. Alle 5 windmolens in het windpark van Eneco voorzien nu in de levering van Fujifilm.

 

 

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: