Energiecontract afsluiten aan de deur? Niet doen

De deurbel gaat en er verschijnt een aardige jongeman of vrouw aan de deur met de vraag of u ook minder wilt gaan betalen voor uw energie en gas. Uiteraard wilt u dat wel want ze beloven u dat u een stuk minder gaat betalen voor deze kosten wanneer u een energiecontract bij de aardige verkoper afsluit.

Pas op voor deur aan deur verkopers met “goedkope” energieproducten

Energiebedrijven werken vaak samen met sales bedrijven die op hun beurt weer verkopers op pad sturen met een aantrekkelijke actiekorting op uw energie. Over het algemeen zijn de energiecontracten die aan de deur worden afgesloten helemaal niet zo voordelig. Bekijk daarom de aanbieding die zij u doen dan ook goed, bijvoorbeeld hoelang is de looptijd van het betreffende contract? En nog belangrijker: wat betaalt u per kilowattuur aan energie en per kubieke meter gas? Dit zijn zaken waar u op moet letten voordat u zich laat overrompelen aan de deur.

Vergelijk de geboden energieprijzen op internet

Het beste is om de verkoper vriendelijk te bedanken voor zijn advies maar dat u de prijzen nog wilt vergelijken op internet, de prijzen op internet van het desbetreffende energiebedrijf zijn altijd goedkoper dan aan de deur. De verkopers moeten namelijk ook betaald worden en het salesbedrijf ook. Vraag altijd hoe een verkoper aan deze vergelijking komt, de verkoper houd het maandbedrag aan wat u nu betaalt en zal daar onder gaan zitten met zijn ”aanbieding”. Het beste is om de welkomstbonussen online te vergelijken omdat een energiebedrijven op internet aan de energievergelijkers een veel hogere korting biedt. U vraagt zich nu misschien af waarom dat is, de reden hiervan is dat een energiebedrijf heel graag bovenaan wil komen in een energie vergelijker op internet.

Stap niet over als uw einddatum nog niet in zicht is!

Het is namelijk slechte reclame wanneer een energiebedrijf niet eens voorkomt in de top 5 van de online energievergelijker dus geven ze een hogere korting. Wat ook een cruciaal punt is: de einddatum op uw huidige energiecontract veel verkopers houden geen rekening daarmee en zeggen dat het allemaal wel goed zal komen. Niets is minder waar want wanneer u nog een aardige tijd te gaan heeft bij uw huidige energiebedrijf dan word u een overstapboete in rekening gebracht. De verkoper in kwestie kunt u niet meer achterhalen want over het algemeen zullen ze zich voorstellen als verkoper van het energiebedrijf. Daarom is het in de meeste gevallen niet verstandig om een energiecontract aan de deur af te sluiten.

Laat u duidelijk voorlichten en niet oplichten

Wilt u toch overstappen bij de aardige verkoper? Stel dan duidelijke vragen en laat ze iedere vraag duidelijk beantwoorden. Stel ze bieden u een 3 jarig energiecontract aan, vraag dan naar de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor een energiecontract met een looptijd van 1 jaar. Kan dit niet? Bedank dan nogmaals vriendelijk voor hun uitleg en zeg dat u er over na wilt denken.

Vergelijk energie op online in uw eigen tijd

Verkopers die aan de deur komen, komen meestal in naam van een specifiek energiebedrijf daardoor kunt u niet een objectieve keuze maken omdat u niet weet welk energiebedrijf u een nog goedkopere aanbieding kan doen. Vergelijk daarom online de stroomprijzen op verschillende websites. U kunt in de energievergelijker in een oogopslag zien of zij alle energiebedrijven meenemen bij het vergelijken. Niet iedere vergelijker is namelijk onafhankelijk. Met deze tips moet u een heel eind komen waardoor u met een gerust kunt overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: