Is overstappen naar een andere energieleverancier echt zo voordelig?

Heeft u een nieuw aanbod gekregen van een andere energieleverancier dan uw eigen? En vraagt u zich af of het wel zo voordelig is? Het meest comfortabele is om bij uw vertrouwde energieleverancier te blijven die u al jaren energie en gas levert. U betaalt gewoon uw voorschotnota en er verandert niks.

Niet vergelijken is niets ontdekken

Maar is dat nu wel zo? Ok er verandert niets en u heeft geen omkijken naar het administratieve proces maar betaalt u niet teveel? Als u geen energie vergelijk maakt of ooit heeft gemaakt zult u daar het antwoord ook niet op krijgen. Misschien doet uw huidige energieleverancier u een aanbod maar of dit zo voordelig is ten opzichte van de vele andere energie aanbiedingen blijft dan de grote hamvraag.

Veel mensen in uw omgeving zijn al eens overgestapt maar misschien denkt bij u zelf: Ik heb geen zin in dat gedoe en met zo vaak overstappen weet ik waarschijnlijk niet eens meer welke energieleverancier ik heb. U kunt dat denken maar met deze denkwijze laat u wel veel geld liggen. Dan is het de hoogste tijd om uw energie zaken op orde te brengen.

Bespaar meteen op uw energiekosten

De ervaring leert namelijk dat u ontzettend veel geld kunt besparen op uw energiekosten wanneer u niet eerder bent gewisseld van energieleverancier. Wanneer een consument eenmaal de overstap heeft gemaakt dan zal hij/zij geprikkeld worden om het volgende jaar weer een nieuwe en goedkopere energie aanbieding te gaan zoeken.

Er verandert niet veel alleen de hoogte van uw voorschotnota

Om uw vragen te beantwoorden aangaande het administratieve proces: Dit word u uit handen genomen en het is ook nog eens kosteloos. Er veranderd namelijk niets aan uw energielevering net als uw gaslevering die blijft gewoon doorgaan.

Het enige dat veranderd is dat u uw voorschotnota aan een andere energieleverancier betaald. De levering gaat dan dus door dus u zult nooit zonder energie en gas zitten. Het belangrijkste dat moet veranderen is de hoogte van uw voorschotnota, door te beginnen met energie vergelijken zult u tal van energie aanbiedingen vinden waarbij u minder gaat betalen per maand.

Zoekopdracht energie aanbiedingen: 441.000  resultaten.. en dat worden er alleen maar meer. Door regelmatig de aanbiedingen te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste houdt u grip op uw energiekosten. Jaarlijks energie vergelijken loont dus het meeste!

Bekijk ook zeker meerdere vergelijkingssites om er zeker van te zijn dat u niet een aanbieding misloopt. Bekijk en vergelijk ook de energiedeals van Vergelijk.com.

schermafbeelding-2017-01-19-om-02-14-11

Hoeveel u kunt besparen hangt van u af

Dus stapt u over? Dan betaalt u niet bijvoorbeeld €165 per maand maar zelfs €145 per maand, dat is toch een besparing van €20 per maand het mag dan niet veel klinken maar op jaarbasis is dat een besparing van €240. Plus het feit dat de energieprijzen tegenwoordig erg goedkoop zijn, dan zal dat in een situatie waar nog niet eerder is gewisseld van energieleverancier de besparing zelfs nog meer zijn.

Andere factoren spelen ook mee misschien is één of meerdere van uw kinderen op zichzelf gaan wonen, dan heeft u dus ook een lager energie en gasverbruik. Of u bent halverwege het jaar begonnen met energie besparen waardoor uw energieverbruik ook is gedaald.

Energie vergelijken en meteen voordeel behalen

En wanneer het energie en gasverbruik is gedaald dan zult u ook minder kwijt zijn aan uw energiekosten, maar dit is weer afhankelijk van het huidige tarief dat u betaalt en door te vergelijken met andere energieleveranciers zult u snel een rekensom kunnen maken van het voordeel dat u kunt behalen. De goedkoopste energieleveranciers worden iedere dag door duizenden mensen gevonden op de website goedkoopste energieleverancier.

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: