Uw energiecontract is uw keuze

Omdat we al meer dan tien jaar onze eigen energieleverancier mogen kiezen is overstappen heel gemakkelijk. Uw energiecontract is uw keuze, dat houdt in dat u mag kiezen. Als u elk jaar wenst over te stappen dan mag dat. Blijven zitten overigens ook. Maar het kiezen van een energiecontract is soms best lastig. Want er zijn zoveel keuzes en welke is dan de beste? Het gaat er meer om wat u belangrijk vind. Dus dat kan het goedkoopste energiecontract zijn, maar ook het meest duurzame energiecontract. Ook de looptijd kent variabelen. Ze zijn er van één jaar tot zelfs vijf jaar.

Uw energiecontract is uw keuze!

Maar goed u verbinden aan een vijfjarig energiecontract is vaak niet zo slim. Want in die tussentijd mag u uw energiecontract niet kosteloos ontbinden. En we betalen bij eerder opbreken al snel zo’n €50 tot wel €250 aan overstapboete. Deze €250 betaalt u als u dus een vijfjarig energiecontract heeft afgesloten en eerder wilt opzeggen. Voor elk jaar dat u nog moet uitzitten betaalt u dus de boete. Daarom raden we aan om maximaal voor één jaar te gaan. En dat is niet eens zozeer om de overstapboete, maar omdat de tarieven ieder jaar veranderen. Het is dan erg zonde als u daarom niet kunt overstappen.

Te huiverig om over te stappen

Sommigen durven hun energiecontract niet op te zeggen. Ze zijn vaak huiverig omdat ze denken dat de kortingen wel meevallen. En in veel gevallen zijn ze ook bang dat de levering stopgezet wordt. Dit is niet waar, de levering zou enkel stopgezet worden als u te lang niet meer heeft betaalt. En dan zijn daar vele waarschuwingen aan vooraf gegaan. Stel u verkeert in de toestand dat u niet meer kunt betalen, dan dient u zo snel mogelijk een betalingsregeling te treffen. Want als u als wanbetaler te boek komt te staan dan is overstappen nog moeilijker. Voorkom dit dus.

Bespaar zoveel mogelijk thuis op energie en gas

En als u kampt met te hoge energiekosten dan is het zaak daar thuis wat aan te doen. Bespaar zoveel mogelijk op uw energie en gasverbruik bijvoorbeeld. Want meestal is dat toch wel de reden voor te hoge energiekosten. Beperk het verbruik van gas. Want daar betalen we het meeste voor. Dat doet u door uw douchebeurten in te korten. Staat u graag lang onder de douche? Weet dan dat uw gasverbruik daardoor stijgt. En uw verwarmingskosten zijn ook een onderdeel van uw gasverbruik. Leer u zelf aan om de temperatuur in huis op 20 graden te houden. Dan zult u weinig last hebben van te hoge kosten. De verwarming staat gelukkig niet 365 dagen per jaar aan.

Overstappen en gaskosten in de hand houden

De gaskosten zelf kunnen wel hoger worden omdat uw energiebedrijf de tarieven voor gas verhoogt. In dat geval kunt u ook overstappen naar een energiebedrijf die een hogere korting biedt. De gaskosten worden steeds hoger omdat de energiebelasting toeneemt. Daar hebben we weinig invloed op. Maar we kunnen wel weer invloed uitoefenen op welk energiecontract we kiezen. En we doen dit door minder te verbruiken.

Vraagt u zich af of uw energieleverancier de goedkoopste is? Dat kunt u berekenen met een energievergelijker. Daarin ziet u direct of u momenteel goed zit of te veel betaalt. Onthoudt dus uw energiecontract is uw keuze. Dus overstappen kan een goede stap in de goede richting zijn.

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: