GDF Suez produceert stroom uit 19.000 ton afval

afval-energie

GDF Suez heeft met haar dochterbedrijf Suez environment een nieuwe tak aangeboord. Zij produceert jaarlijks stroom uit 19.000 ton aan afval. Suez Environment levert de geproduceerde stroom aan een bedrijf in de buurt die hiermee voorziet in zijn eigen elektriciteitsbehoefte.

Recycling bedrijf Suez in Falquemont

Suez environment gebruikt het afval van de industrie, gemeenten, landbouw en andere bedrijven om de Franse regio waar zij zijn gevestigd van stroom te voorzien. De groene stroom voorziet voor twee derde in de elektriciteitsbehoefte van ISMERT een bedrijf gelegen in de buurt. Suez environment produceert jaarlijks 4000 megawattuur aan groene stroom en 4000 megawattuur aan groene restwarmte.

Ook restwarmte in de mix

De restwarmte kan 200 huishoudens voorzien in hun warmtevoorziening. Ook produceren ze 35.000 ton aan mest en compost. Hiervoor word een methaniseringsinstallatie gebruikt, om organisch afval te methaniseren waaruit biogas ontstaat. Suez werkt samen met bedrijven in de regio om zoveel mogelijk de focus te leggen op duurzaam hergebruik van afval. De geproduceerde groene stroom word dan ook aan de bedrijven in de regio geleverd.

Vorig jaar 600.000 huishoudens voorzien in groene stroom

Vorig jaar produceerde Suez Enviroment door middel van de afval recycling groene stroom wat genoeg was om 620.000 huishoudens in hun elektriciteitsbehoefte te kunnen voorzien. De economie draait dankzij dit project goed en bied perspectief voor meerdere plannen in het hergebruiken van afval.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: