SP probeert splitsing energiebedrijven te voorkomen

eric-smaling

Volgens een bericht van Nu.nl wil de politieke partij SP nogmaals proberen om de verwachte splitsing van Eneco en Delta te voorkomen. Eric Smaling vindt daarom dat de splitsing geen enkel doel dient.

Nieuw initiatief om splitsing te voorkomen

Hij wil met een initiatiefwet komen om de dreigende splitsing van tafel te vegen. Eneco en Delta energie zijn nog de enige energiebedrijven die hun eigen kabelstructuur hebben en tegelijkertijd ook stroom produceren en leveren. De energiebedrijven hebben zich lang verzet tegen de splitsing omdat ze willen dat hun bedrijven in eigen beheer blijven en niet worden opgekocht door buitenlandse concerns.

Energiebedrijven vrezen voortbestaan na splitsing

Ook de inkomsten die ze moeten missen uit hun kabelactiviteiten en het netbeheer zorgde ervoor dat de bedrijven zich zolang mogelijk hebben verzet. Minister Kamp weiger onlangs nog de motie van de Eerste Kamer om de splitsing pas door te laten gaan wanneer alle Europese energiebedrijven worden verplicht ook op te moeten splitsen. De Minister gaf hier geen gehoor aan.

Minister Kamp volhard in huidige wetgeving

Kamp blijft de originele wetgeving aanhouden zoals die in 2008 werd ingevoerd. De overheid wil juist dat de elektriciteitsnetwerken in hun handen blijven zodat zij in het uiterste geval voor de energielevering kunnen zorgen wanneer de energiebedrijven in de problemen komen. De ACM heeft beide energiebedrijven een datum gesteld waar de splitsing een feit moet zijn. Voor Delta geldt de datum: 1 juli 2017 en Eneco moet eerder haar activiteiten opsplitsen: 1 februari 2017.

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: