Minister Kamp vind dat Eneco en Delta moeten splitsen

kamp

Minister Kamp heeft de wens van de Eerste Kamer die tegen splitsing was genegeerd en vind dat energieleveranciers Eneco en Delta Energie moeten splitsen.

Meerderheid was tegen splitsing

Een meerderheid in de Eerste Kamer was tegen de splitsing en vroeg de minister de beslissing pas te nemen wanneer buitenlandse energieleveranciers ook verplicht worden om te splitsen. De Minister bleef steevast bij zijn besluit. Nu word afgewacht wat er word gedaan met de nieuwe wet STROOM, deze wet moet de komst van offshore windenergie garanderen. In de wet STROOM zou de bepaling dat de energieleveranciers zich moeten splitsen ook worden opgenomen.

Toekomst van wet STROOM staat op spel

Omdat de Minister bij zijn besluit blijft word de wet STROOM onzeker, want de meerderheid was bereid voor de wet te stemmen wanneer Kamp zijn beslissing om te splitsen niet door zou zetten. Kamp wil zijn plannen voor de bouw van de windparken doorzetten en zo snel mogelijk. Hij zei ook dat de energieleveranciers zich aan de oude wet dienen te houden waarin deze bepaling is vastgelegd.

Plannen Minister zullen vertraging oplopen

Ook verwacht Kamp dat zijn plannen voor offshore windenergie een vertraging van een half jaar zullen oplopen, en hij voorspelde daarmee dat Nederland de beloofde 14% duurzame energie niet zal behalen.

Bron: Nu.nl

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: