Wethouder Amsterdam stuurt Kamp brief en pleit voor nieuwe salderingsregeling

zonnepaneel_zon

Wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam heeft in een brief aan Minister Kamp gevraagd om een nieuwe slimme salderingsregeling te maken. Deze brief is tevens ondertekend door Uneto VNI zo schrijft Duurzaambedrijfsleven vandaag.

Kamp van plan salderen te versoberen

Minister Kamp wil de salderingsregeling juist opnieuw herzien en het liefst versoberen. Door deze uitspraak van de Minister is er veel ongerustheid onder zonnepanelen bezitters omdat er nog veel onduidelijk is. Nu kunnen zonnepaneel bezitters hun overschot aan zonne-energie weer terugleveren aan het elektriciteitsnet waarvoor de energieleverancier hun een vergoeding betaalt nadat het eigen verbruik is verrekend.

Investeringen zullen teruglopen in zonnepanelen

Een andere groep die juist van plan is om zonnepanelen aan te schaffen zullen dit na deze uitspraak niet meer zo snel doen, aangezien de investering zo niet kan worden terugverdiend. Voor bedrijven is er dan nog de SDE+ regeling maar voor particulieren word het zo veel moeilijker en duurder. Woonachtig in een appartementencomplex kunnen leden hiervan wel weer meedoen aan de postcoderoosregeling zij mogen de BTW namelijk terugvorderen. Verschil hierbij wel is dat het niet eigen zonnepanelen op de daken betreft.

Vanaf 2020 geen salderingsregeling meer?

De Minister wil volgen jaar de salderingsregeling al gaan herzien om deze vervolgens in te laten gaan per 2020. Kamp heeft een tweetal redenen om de salderingsregeling te willen herzien en dat zijn: Zonnepanelen kunnen het elektriciteitsnetwerk gaan verzwaren en nu maken bedrijven en huishoudens gebruik van gratis opslag van het elektriciteitsnetwerk. Ook is het voor Kamp te duur om op deze manier de CO2 uitstoot terug te dringen en de overheid loopt daardoor belastinginkomsten mis omdat de salderingsregeling een belastingmaatregel is.

Belast eigen verbruik niet

De Amsterdamse wethouder stelt in zijn brief dan ook voor om de geproduceerde zonne-energie dat men gebruikt om in de eigen energiebehoefte te voorzien onbelast word. Verder vraagt hij om aantrekkelijke tarieven te hanteren voor zonne-energie zodat huishoudens sneller de keuze maken om zonnepanelen aan te schaffen. Kom bestaande zonnepaneel eigenaren tegemoet door hun investering zeker te stellen, wanneer de salderingsregeling word versoberd zal dit nadelige gevolgen hebben voor deze groep.

Salderen nu nog financieel aantrekkelijk

Salderen is voor huishoudens vooral voordelig omdat ze hun eigen geproduceerde stroom eerst kunnen gebruiken voor de eigen behoefte en het overschot leveren zij vervolgens terug aan het net. Wanneer een huishouden nog stroom nodig heeft wat in de meeste gevallen ook nog voorkomt dan betalen zij hiervoor ook weer een bedrag aan de energieleverancier. Zet Kamp zijn versobering door? Dan is de lak duurder dan de brief en zullen toekomstige kopers niet meer snel kiezen voor zonnepanelen.

Auteur: goedkoopste energieleveranciers

Deze blog is gemaakt om u te helpen met het vinden van de goedkoopste energieleveranciers. Lees informatie over de energieleveranciers, de energiemarkt en manieren om te geld te besparen op energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: